I løbet af de seneste år er markedet for abonnementsløsninger eksploderet.

Det har nemlig vist sig at være den førende forretningsmodel for de fleste virksomheder i dag, i og med at det giver dem en stabil og forudsigelig indkomst.

Ligeledes har det mange fordele for dig som forbruger, da du for eksempel kan få ubegrænset musik hos Spotify, utallige film og serier på Netflix og masser af data hos din telefonudbyder for blot hundrede kroner om måneden hvert sted.

Det opstår dog et problem, når du begynder at lægge flere og flere abonnementsløsninger til din økonomi. Mange steder, både fysisk og digitalt, kan man skrive sig op til en gratis prøvemåned, hvorefter man tit glemmer at framelde sig igen. Er du ikke vant til at tjekke din bankkonto minutiøst, så kan du hurtigt miste overblikket. Dette kan være meget bekosteligt over tid.

Derfor kommer jeg her med 3 hurtige quick-fixes til din økonomi, på netop dette område.

abonnementer

Fix 1: Lav en oversigt over dine abonnementer

Som altid, så skal du starte med at skabe dig et overblik.

Lav en liste over alle de abonnementsløsninger, som du betaler til lige nu. Det vil inkludere streamingtjenester, musik, mobil, dataopbevaring, digitale tjenester, madkasser osv.

Skriv også ned, hvad hver tjeneste koster pr. måned. Betales der per kvartal eller per år, så divider med antallet af måneder, så du får et sammenligneligt beløb.

Husk at dobbeltjekke med din bankkonto, da du godt vil kunne finde nogle tjenester, som du har glemt at du har skrevet dig op til. Det er ikke dem alle som fremgår med et tydeligt navn, så se om du kan identificere alle de mystiske udskrivninger, som du har haft i løbet af de seneste par måneder.

I løbet af denne proces, så vil du helt sikkert allerede begynde at identificere nogle services som du ikke længere har brug for.

Det kan også være en god anledning til at prioritere i mellem dem. Vil du for eksempel kunne se al sport, eller er det vigtigere at have lidt ekstra penge til andet forbrug i løbet af måneden?

Oversigt over abonnementer

Fix 2: Opsæt en fast frekvens til at gennemgå dine abonnementer

Sådan en oversigt kan være sundt at lave med en vis frekvens.

For eksempel kan du sætte en reminder i din kalender til at kigge på det en gang hver 3. måned.

Sæt gerne reminderen til et tidspunkt, hvor du ved at du har tid og overskud til at lave oversigten. Det kunne for eksempel være søndag formiddag, hvor der er ro til at sætte sig ned med det.

Når du holder dine abonnementer i skak på denne måde, så kan det spare dig for utroligt mange penge over tid.

Fix 3: Læg en reminder ind hver gang du skriver dig op til et nyt abonnement

Endelig, så kan du også benytte dig af det simple trick, at sætte en reminder op, for hver gang du at du tilføjer en ny tjeneste.

Det kan være, at du gerne vil tage en gratis prøveperiode, eller har en serie som du simpelthen bare må se på en bestemt streamingtjeneste.

For at du ikke glemmer at framelde dig igen, så sæt en reminder op til dagen før at abonnementet fornyes næste gang.

For eksempel, hvis du skriver dig op 25. September, så sæt en reminder til 24. Oktober.

Når reminderen går af, så kan du gøre op med dig selv om du egentlig har brug for at fortsætte med det. Gav tjenesten dig den værdi du søgte, og har du stadig brug for den?


Reklame: Få bogen Invester Bæredygtigt af Pernille Wahlgreen og Eva Grønbjerg.

Denne bog er til dig, der er nysgerrig på langsigtede og bæredygtige investeringer. Den er til dig, der ønsker at investere i firmaer, der vil klare sig godt i fremtiden og som arbejder ansvarligt, innovativt og bæredygtigt med etik og værdier i højsædet. Det er med andre ord supertrend-virksomhederne, der kan blive fremtidens vindere – vi skal bare have redskaberne til at finde dem.


Opsummering

Der flyder rigtig mange penge ud af de danske bankkonto på ubrugte abonnementer.

Husk på, at selvom for eksempel 99kr. for en måned ikke lyder af så meget (“det er jo bare 2 pizza’er mindre!”), så bliver det jo til 1200 kr. på et år. Har du en 3-4 af disse kørende i baggrunden, så er det hurtigt 5.000 kr. som er røget ud. Det sker oftere end du lige regner med.

Så pas på dig selv, og lad dig ikke fange af de gode tilbud.

Kilder:

  • Forbrug.dk (2017). Danskerne har det svært med mobil- og tv-abonnementet.

One thought on “Lav et økonomisk quick-fix med hyppige abonnements-tjek”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *